Actions

The Old Man And The Sea

A Fir Tree Ёлка
Better Life Лучшая жизнь
Blessed Saint Seraphim of Sarov Wonder-worker Святой Преподобный Серафим Саровский Чудотворец
Fly-Tsokotuha Муха-Цокотуха
... further results

The film opens with a dream sequence of an old man named Santiago, who dreams about his childhood on the masts of a ship and lions on the shores.

When he wakes up, we find out that he has gone 84 days without catching any fish at all. He is apparently so unlucky that his young apprentice, Manolin, has been forbidden by his parents to sail with the old man and been ordered to fish with more successful fishermen. Still dedicated to the old man, however, the boy visits Santiago's shack in the morning. The next day, before sunrise, Santiago and Manolin make their way to the seashore. Santiago says that he will venture far out into the Gulf to fish. Manolin wants to come, but Santiago insists on going alone...

История дружбы между маленьким деревенским мальчишкой и старым рыбаком. Сантьяго, сильный и гордый человек, не может смириться с неумолимым течением времени, отнимающим физические силы. Уже много недель он возвращается без улова. Наконец он принимает решение - уйти за добычей далеко-далеко в море и без улова не возвращаться. Только так старый рыбак может вернуть себе уверенность и самоуважение. Рано утром он прощается со своим маленьким другом, с родным берегом, который видит, возможно, в последний раз, и растворяется в темноте морских вод. И все же удача приходит к рыбаку. В его снасти попадается гигантская рыба. Двое суток в море продолжается их поединок, но рыба не сдается и тянет Сантьяго все дальше и дальше в море. Но старый рыбак убедил себя в том, что упорство и сила духа - это то, что принесет ему победу…